Όταν έχω εσένα, μπορώ να ονειρεύομαι ξανά, ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά, και πιάνω μες στα χέρια μου, τον κόσμο να τον φτιάξω.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Φτίαξαμε τα πιο τυρένια τυροπιτάκια που έγιναν ποτέ!

Το πρωινό μου θέμα κάθε μέρα είναι, τι θα του βάλω του Γιάννη για πρωινό στο νηπιαγωγείο,
Εντάξει το τοστ μας έσωσε πολλές φορές, αλλά και πάλι το βαρέθηκα και εγώ η ίδια.
κατά διαστήματα του φτιάχνω διάφορα .
Αυτή τη φορά είδα στο internet μα συνταγή εύκολη τυροπιτακια κουρου. Και μου αρέσουν πολύ γιατί τρώγονται κρύα.

Τα υλικά πολύ λίγα και υπάρχουν σίγουρα σε κάθε κουζίνα

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν,.



Τα πιο τυρένια τυροπιτάκια που έγιναν ποτέ!


Εύκολα και γρήγορα, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ.





 ΜΕΡΙΔΕΣ:
25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

120 γρ βούτυρο, λιωμένο
120 ml ελαιόλαδο
120 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ ρεγκάτο, τριμμένο
500 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 κγ μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:

200 γρ φέτα, τριμμένη
1 αυγό, χτυπημένο
1/8 κγ πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνω το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γάλα και το ρεγκάτο και τα ανακατεύω.
Σε άλλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι στο μίγμα των υγρών υλικών μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την χωρίζω σε μπαλίτσες.
Για την γέμιση ενώνω τη φέτα με ½ χτυπημένο αυγό και το πιπέρι. Πλάθω το μίγμα σε μικρά μπαστουνάκια.
Με τα χέρια ανοίγω στρογγυλή κάθε μπάλα ζύμης και βάζω στη μέση το μπαστουνάκι της φέτας. Κλείνω και ενώνω καλά τις άκρες, να μην ανοίξει η ζύμη όταν θα ψηθούν.
Με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια τους με το υπόλοιπο αυγό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!



Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ για την επίσκεψη !

Πρόσφατες αναρτήσεις