Όταν έχω εσένα, μπορώ να ονειρεύομαι ξανά, ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά, και πιάνω μες στα χέρια μου, τον κόσμο να τον φτιάξω.

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Το μυστικό του ήλιου


-Γιατί μαμά σήμερα δεν βγήκε ο ήλιος, και ο ουρανός αντί  για φωτεινός και γαλανός είναι σκοτεινός και γκρι?

-Ο ήλιος σήμερα παιδί μου. ξύπνησε λίγο κουρασμένος. Eίναι ένα ανθρωπάκι  που ξυπνάει το πρωί και πηγαίνει στη δουλειά. Ξέρεις τι  δουλειά κάνει ο ήλιος;

Φωτίζει όλη τη γη.

 Και το καλοκαίρι η δουλειά του,είναι πολλές ώρες ορθοστασίας από πολύ πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Πάνω από 12 ώρες δουλεύει το καλοκαίρι.
Το φθινόπωρο ο ήλιος θέλει λίγο να ξεκουραστεί, και έτσι πηγαίνει στη δουλειά λιγότερες ώρες, άλλες φορές είναι κρυωμένος ή αρρωστούλης

<<όπως εσύ τώρα που ξεκίνησες το νηπιαγωγείο είσαι πολλές φορές αρρωστούλης και κάθεσαι σπίτι>>.


Έτσι και ο ήλιος  δεν πηγαίνει καθόλου στη δουλειά ,είναι όλη μέρα ξαπλωμένος με τις πυτζαμούλες του.
Το χειμώνα που χιονίζει κιόλας, δεν πηγαίνει στη δουλειά και για μέρες ή πάλι μπορεί να παει για μια ώρα και να κρυώσει πολύ και να γυρίσει σπίτι του γρήγορα γρήγορα να ανάψει τη σόμπα και να καθίσει κουκουλωμένος με την κουβερτούλα του στο κρεββάτι του.

Όμως ο ήλιος δίνει τη σκυτάλη στο φεγγάρι , και εκείνο αναγκάζετε να βγει πολύ γρήγορα το χειμώνα από ότι το καλοκαίρι. Αν παρατηρήσεις το καλοκαίρι το φεγγάρι ξεκουράζεται γιατί πηγαίνει στη δουλειά λιγότερες ώρες, από ότι τον χειμώνα που δουλεύει πολλές ώρες.

-Μα υπάρχουν κάτι νύχτες που είναι σκοτεινές, και κάτι νύχτες που ο ουρανός φεγγοβόλα. Τι γίνεται;-Ο ήλιος όπως όλοι ξέρουμε έχει πολλές ακτίνες που ονομάζονται ηλιαχτίδες και φωτίζουν την ημέρα μας, έχει όμως μια μαγική ακτίνα που αν την πάρει μαζί του φωτίζει τόσο πολύ την ημέρα μας , που πολλές φορές για να βγούμε έξω φοράμε γυαλιά ηλίου.
Κάποιες μέρες ο ήλιος από την βιασύνη του να προλάβει να είναι στην ώρα του στη δουλειά ξεχνάει να την πάρει μαζί του, έτσι βρίσκει ευκαιρία  το φεγγάρι και του την παίρνει <<κρυφά>> και πηγαίνει στη δουλεία του με την μαγική ακτίνα. Δεν έχεις παρατηρήσει πολλές φορές που η νύχτα εκτός από ένα μεγάλο φεγγάρι έχει και πολλά αστέρια, άλλα μεγαλύτερα και πιο φωτεινά  και άλλα μικρότερα?

-ναι μαμά.! Και το φεγγάρι είναι ανθρωπάκι σαν τον ήλιο;

-Ναι και έχουν πόδια και χέρια, αλλά εμείς δεν τα βλέπουμε γιατί είναι το πρόσωπο τους τοοοοοοσο φωτεινό που μόνο αυτό βλέπουμε.
Τον ήλιο τον αγαπάμε, γιατί μας φωτίζει, και το κυριότερο μας ζεσταίνει.
Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά του , και αν καμιά φορά δεν πάει  ή αργήσει ή συναντήσει κίνηση στο δρόμο, δεν θα στενοχωρηθουμε εμεις.<<ξέρεις μπορεί να βρει σύννεφα μαζεμένα και να μην το αφήνουν να πάει στη δουλειά του, και παρόλο που κονταριοχτυπιούνται ποιο θα πρωτοβγει , τελικά βγαίνουν και τα δυο, ή μια ο ήλιος ή μια τα σύννεφα>>  
Αυτό συμβαίνει πολλές φορές το χειμώνα.
Τον ήλιο τον αγαπάμε, γιαυτό τον συγχωρούμε αν μια μέρα δεν παει στη δουλειά.Αφιερωμένο στον τετράχρονο γιο μου, που  με ρώτησε γιατί ο ήλιος δεν βγήκε σήμεραΓιώτα

1 σχόλιο:

  1. Ποτέ δεν θα είχα σκεφτεί αυτή την τόσο μοναδική ιστορία! Μου έδωσες μεγάλη εμπνευση γιατί και μένα σήμερα ρωτούσε που πήγε ο ήλιος και σε πόση ώρα θα έρθει!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για την επίσκεψη !

Πρόσφατες αναρτήσεις