Όταν έχω εσένα, μπορώ να ονειρεύομαι ξανά, ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά, και πιάνω μες στα χέρια μου, τον κόσμο να τον φτιάξω.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Στενάχωρο post 2

Καλημέρα

Αρχικά δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω σε αυτή την ανάρτηση. Είπα να μην βάλω κάτι στενάχωρο. Μέρες σκεφτόμουν να μην αναφερθώ καθόλου σε αυτό το θέμα, γιατί είναι πάρα πολύ αγριο. Από την άλλη όμως το blog μου είναι ένα προσωπικό blog με πολλές δόσεις καθημερινότητας και έτσι όλα πρέπει να τυπώνονται ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα. Σίγουρα το θέμα που θα διαβάσετε θα το έχετε ακούσει αφού παίζει εδώ και 5 μέρες σε όλες τις ειδήσεις και σχεδόν σε όλες τις εκπομπές.


6 Ιανουαρίου: και ενώ η μέρα ήταν μουντή με πολύ ομίχλη από το πρωί μετά το Σταυρό πήγαμε για φαγητό σε μια ταβέρνα οικογενειακώς και μετά για καφέ. Φθάσαμε στο σπίτι 6 το απόγευμα. Ίσα ίσα μέχρι να τακτοποιηθούμε και μόλις είχαμε καθίσει στον καναπέ και βλέπαμε τηλεόραση κατά τις 7.30 χτύπησε το τηλέφωνο ήταν η θεία μου η Χριστίνα. 

Έγινε ένα έγκλημα στο χωριό. 
Η μανα μου άρχιζε φώναζε, κάτι κακό έγινε. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε, ενώ μεταξύ τους μιλούσαν στο τηλέφωνο. Μετά από λίγο κλείνει το τηλέφωνο και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο ενας σύζυγος στις 7 το απόγευμα μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγο του με 7 μαχαιριές στο λαιμό και στο πρόσωπο....παγώσαμε όλοι μας. Ένα ρίγος με διαπέρασε, τους κοίταξα όλους, το παιδί μου , τον σύζυγο, τους γονείς μου, τις αδερφές μου!

Έφερα στο μυαλό μου την σκηνή που μόλις άκουσα, Πόση δύναμη πρέπει να έχεις εκείνη τη στιγμή για να κάνεις κάτι τέτοιο. Από εκεί και μετά ακούμε διάφορα σενάρια, Πραγματικά σενάρια για την 10 εντολή, να πάρει την υπόθεση ο Κοκκινοπουλος και να γυρίσει επεισόδιο.


Την επόμενη ημέρα και ενώ γιορτάζουμε ΄΄εγγονος και παππούς ΄΄, είμαστε αρκετά μουδιασμένοι από το χθεσινό έγκλημα. Η επόμενη μέρα ξημέρωσε με ένα πονοκέφαλο. Τα τηλέφωνα ξανά ξεκίνησαν. Ώσπου μας έρχονται άλλες πληροφορίες. Τελικά, ούτε διαμάχη , ούτε φασαρία ούτε καρέκλες έπεσαν όπως έλεγαν στην αρχή.  ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΈΝΟ ΈΓΚΛΗΜΑ  


Πήγε στον κάτω όροφο ο σuζυγοκτονος είδε ότι βρισκόταν η γιαγιά με το 4 χρόνο εγγονάκι και ανέβηκε στο δεύτερο όροφο στο σπίτι που έμενε η πρώην σύζυγο του και καθόταν με το 6 χρόνο παιδάκι. Είχε ένα κουζινομαχαιρο,την μαχαίρωσε μέσα σε ένα λεπτό, της κρατούσε και τον στόμα να μην ακουστούνε οι φωνές της, και έφυγε, και όλα αυτά σε ένα λεπτό. 

Είχε σκοτώσει την γυναίκα του μπροστά στα μάτια του 6χρονου παιδιούυ του.

Επί τόπου και χωρίς να χάσει χρόνο κατέβηκε στον πρώτο όροφο στο σπίτι της γιαγιάς πήρε μέσα από τα χέρια της , τον 4 χρόνο γιο του κι έφυγε. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Και από εκεί χάθηκαν τα ίχνη του. Πέρασαν 5 ολόκληρα 24 ώρα και το μόνο που βρέθηκε την 4 ημέρα είναι το μηχανάκι που βρήκε καταφύγιο προσωρινά  
τις πρώτες ώρες μετά το φονικό ο Αλβανός συζυγοκτονος με τον 4 χρόνο παιδί στα μελίσσια που είχε ο πεθερός του στα Ψακουδια 7 χιλιόμετρα από την Ορμύλια,

Την επόμενη μέρα 7 Ιανουαρίου 50 αστυνομικοί περικύκλωσαν όλη την Ορμύλια , 

Ξεχύθηκαν μέσα στα χωράφια και στο κάμπο .
Την μεθεπόμενη 8 Ιανουαρίου δεύτερη μέρα απλώθηκαν εκτός από την ορμυλια σε άλλα κοντινά χωριά όπως Βραστά Νικητή Καλύβες Ολυνθος Έχουν στήσει μπλόκο και σταματάνε όλα τα οχήματα που κατευθύνονται προς Πολύγυρο Μουδανιά και Θεσσαλονίκη. Εμάς μας σταμάτησαν μέχρι στιγμής 3 φορές ερχόμενοι Θεσσαλονίκη.
μας κοιτάνε , 
μας ρωτάνε από που ήμαστε
μας ζητάνε ταυτότητες 
μας χαιρετούν 
και φεύγουμε. 

3 η ημέρα Σάββατο στις 9 Γενάρη και οι αστυνομικοί ακόμη ψάχνουν.

Μετά την εκπομπή του Σαββάτου απο το ΕΨΙΛΟΝ κινητοποιήθηκε και η Θεσσαλονίκη και πολλές ομάδες εθελοντών. Έτσι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ξεχύθηκαν ακόμη περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους και στα χωράφια. Τη Κυριακή ο σύζυγος μου πήγε στο χωράφι και κλάδεψε και καθώς περνούσε μέσα από το χωράφι τον σταμάτησαν αστυνομικοί, και άρχισαν και έψαχναν τη καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου. Μόλις τους είπε ότι είναι συνάδερφος και τους έδειξε την ταυτότητα τότε τους είπαν {καλή δουλειά}. 
Την ίδια μέρα μου ζήτησε ο μικρός μου να τον πάω στις 5 το απόγευμα μια βόλτα και του είπα <<αύριο το πρωί>>, Δεν κυκλοφορώ βράδυ, έχουμε ένα φόβο ότι βρίσκεται στο χωριό. Και πραγματικά 6 το απόγευμα πήγα να πάρω ένα γάλα, από το ψιλικατζίδικο , ψυχή δεν κυκλοφορούσε και μόνο 3 - 4 περιπολικά πηγαινοερχόντουσαν μέσα στο χωριό.

Σας λέω τα γεγονότα από την δική μου πλευρά.


Όπως τα έζησα , Όπως αισθάνθηκα αυτές τις ημέρες. Στις ειδήσεις ότι εξελίξεις έχουμε τα μαθαίνετε και εσείς. Πραγματικά εύχομαι το παιδάκι να βρεθεί και να παει γρήγορα στους παππούδες του και αυτός να παραδοθεί. 

Ο κόσμος κλείστηκε στα σπίτια τους.


Εδώ στα χωριά δεν μπορούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.  
Την Κυριακή πήγα εκκλησία Το είχα ανάγκη, ενώ άλλες φορές πηγαίνω συνήθως 10 παρα ίσα ίσα για να μεταλάβει ο μικρός μας. εκείνη την ημέρα πήγα νωρίς και ο Γιάννης καθόταν μαζί μου στο στασίδι χωρίς να κουνιέται. Ο πάτερ έβγαλε λόγο για το συγκεκριμένο συμβάν χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτό, αλλά από τα λόγια του ,αναφερόταν σε αυτό. Έμεινα σε αυτή τη φράση 

΄΄την ημέρα των Θεοφανίων , ο άνθρωπος αυτός μας φανέρωσε το άγριο πρόσωπο του΄΄  

και μετά μας εξήγησε πόσο εύκολα αμαρτανουμε και πως ξεκινάμε να πέφτουμε στις αμαρτίες οι όποιες είναι μικρές στην αρχή και δελεαστικές και σιγά σιγά μας αρέσουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για το περιστατικό, Να βρεθεί το μωρό μόνο, και αυτός ας τον κρίνει ο Θεός.

Από εκεί και μετά στις ειδήσεις και στις εκπομπές λένε πολλά, τα μισά ισχύουν φyσικα
.Δεν έχει νόημα να σας πω τι έχω ακούσει μέχρι τώρα, γιατί σίγουρα δεν ισχύουν τα περισσότερα.

Κάθε μέρα κάτι θα ακούμε. ο Θεός να μας φωτίσει. 

Δεν μπηκε καλα η χρονια , και οχι μόνο για αυτο το περιστατικό,   Στις 5 Γεναρη στις 11 το βραδυ 2 παιδια 20 και 23 χρονων απο την Ορμυλια συγχωριανοί μας βρίσκονται στην εντατική στο ΑΧΕΠΑ. οδηγούσε ενα απο τα δυο παιδια, χτύπησαν πάνω σε μια ελιά και η κατάσταση τους είναι κρίσιμη έως πολύ σοβαρή. 


Δεν ξέρω τι να πω, το κακό να σταματήσει εδώ


Κάποιος να κάνει ένα ευχέλαιο στο χωριό,


Σας χαιρετώ να προσέχετεΓιώτα

4 σχόλια:

 1. Δεν υπάρχουν λόγια για τέτοιες πράξεις....πραγματικά κουράγιο στους γονείς της γυναίκας....να βρεθεί σώο το παιδάκι και να επουλωθούν όσο ειναι δυνατόν τα τραύματα που χαράκτηκαν στην ψυχούλα του αλλα και στην ψυχή του μεγαλύτερου αδελφου...Πραγματικά λυπάμαι και προσευχομαι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχομαι σύντομα να βρεθει το παιδί και να επουλωθουν οσο γίνεται οι πληγές των συγγενών.Ο Θεός ας προστατέψει τις δυο μικρές ψυχουλες γιατι εξίσου πονάω και για το πιο μεγάλο παιδάκι και όσα έζησε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικα ανατριχιασα διαβαζοντας σε
  Ποσο δυσκολο ειναι και για εσας
  Ποσο σας και μας επηρεασε
  Μακαρι να βρεθει το παιδακι συντομα.
  Και να ειναι καλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τέτοια εγκλήματα. Υπάρχει Θεία Δικαιοσύνη όμως! Το παιδάκι να επιστρέψει στους παππούς και γιαγιά και να είναι ασφαλή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για την επίσκεψη !

Πρόσφατες αναρτήσεις