Όταν έχω εσένα, μπορώ να ονειρεύομαι ξανά, ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά, και πιάνω μες στα χέρια μου, τον κόσμο να τον φτιάξω.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Μαθαίνουμε τα ζώα και τα φρούτα

Πέρυσι είχα πάρει μικρά βιβλιαράκια με έντονες εικόνες φρούτα ζώα αριθμούς γράμματα, αλλά ο μικρός μας ξέρει να τα λέει ! Φέτος αποφάσισα να το δυσκολεψω λίγο το παιχνίδι και να πάρω  μόνη μου τις κάρτες και να τις φτιάξω όπως θέλω με ποιο δύσκολα φρούτα και κάθε φορά να τα μπερδεύω.Τι εννοώ!Πήρα 2 κουτιά κάρτες από ένα μεγάλο πολυκατάστημα και πολύ οικονομικες το ένα με φρούτα λαχανικά και το άλλο με ζώα του δάσους και ζούγκλας ! Πήρα τα sticks σαν πλαστελίνη που κολλάνε πίσω από κάθε χαρτί και αν θέλω να τα ξεκολλήσω δεν θα μου σκίσουν τη κάρτα !
Ετσι σε μια κόλλα Α4 κόλλησα στη σειρά διάφορα φρούτα και βγαίνουν σε μια κόλλα 9 καρτουλες! Για αρχή έβαλα εύκολα φρούτα και λαχανικά και μετά οι επόμενες σελίδες γίνονται πιο δύσκολες. 


Είδατε πως γίνονται; Εβγαλα πάρα πολλές σελίδες! 
Τέλος τα πέρασα σε διαφάνειες για να μη μπορεί ο μικρός να τις σκίζει ή να τις ξεκολλήσει! 


Πήρα τον ντοσιέ μου και τα έβαλα μέσα!

Σαν τετράδιο γυρνάω τις σελίδες και διαβάζουμε τις κάρτες μας! Το καλό είναι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπορώ να τις ξεκολλήσω τις κάρτες και να τις ξανά βάλω με άλλη σειρά και έτσι να μην συνηθίζει το μάτι του Γιάννη και στο τέλος σκέφτομαι να τις μπερδέψω τα φρούτα με τα ζώα σε μια σελίδα αλλά αυτό θα γίνει αργότερα σε κάνα τρίμηνο! Είδατε τι ωραία απασχόληση; Αυτό μπορεί να γίνει με ακόμα περισσότερες κάρτες και με μεγαλύτερη θεματολογία Γιώτα

4 σχόλια:

 1. Γεία σου γιώτα....πολύ καλή δουλεία........τελικά το όνομα τέλειο.......έχω ένα βραβείο για σένα εδώ!!!!!!
  http://asteratiparea.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html?showComment=1423503776832#c2309139472138042289

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ωραία ιδέα!
  Ένα χειροποίητο βιβλίο! Με έβαλες σε σκέψεις!
  Θα φτιάξω κάτι ανάλογο σίγουρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έξυπνη η ιδέα σου Γιώτα! Είναι σωστό που το σκέφτηκες έτσι, διότι στα βιβλία συνηθίζει το μάτι τους και τα μαθαίνουν "παπαγαλία" που λένε...ενώ μ'αυτόν τον τρόπο μπορείς να τα μπερδέψεις ανά πάσα στιγμή! φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για την επίσκεψη !

Πρόσφατες αναρτήσεις