Όταν έχω εσένα, μπορώ να ονειρεύομαι ξανά, ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά, και πιάνω μες στα χέρια μου, τον κόσμο να τον φτιάξω.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Τριήμερο στην Κατερίνη και στον Όλυμπο!

Μας αρέσουν πολύ οι εκδρομές και οι μικρές εξορμήσεις!   Λεφτά να έχεις και μπορείς να πας όπου θες! Αυτή τη φορά του Αγίου πνεύματος αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή εξόρμηση εδώ κοντά και έτσι κλείσαμε ξενοδοχείο στην Κατερίνη στο Κορινο και είχαμε τρεις μέρες να γυρίσουμε εκείνα τα μέρη,
 το ταξίδι μας ήταν χαρούμενο και γρήγορο αφού μόνο σε μια ώρα και ένα τέταρτο είχαμε φθάσει !


 Μόλις πήγαμε στο ξενοδοχείο αφήσαμε τα πράγματα μας


και κατευθείαν φύγαμε για την πόλη Κατερίνη! Είχε τόσο πολύ ζέστη αφού κυκλοφορούσα με καπέλο παραλίας φάγαμε και πήγαμε για ξεκούραση. Το βραδάκι πήγαμε μια βόλτα στο Λιτόχωρο ένα παραδοσιακό χωριό και πολλά εξωκλήσια, πήγαμε στον ΑΗ Γιάννη και μετά στον  ΑΗ Λια δυο μέρη πάνω στο βουνό με θερμοκρασία ξεκινώντας 30 βαθμοί και φθάσαμε να έχουμε 22 βαθμοί. ένας μικρός παράδεισος μέσα στο βουνό και πολλά πλατάνια με πολύ πράσινο και πολύ πολύ δροσιά! Ανετα έπαιρνα ένα στρώμα και κοιμόμουν εκεί!


Την επόμενη σηκωθήκαμε και πήγαμε στο Δίον στο αρχαιολογικό μουσείο και μετά στον Όλυμπο στο βουνό! Φθάσαμε με το αυτοκίνητο  υψόμετρο 1100 μέτρα  σε ένα καταφύγιο κορομηλιά ένα ξύλινο σπιτάκι με 3 άτομα
και πίνανε καφέ! Ενας διαφορετικός τρόπος ζωής! Γνωρίσαμε το ζευγάρι που έχει το καταφύγιο νέοι άνθρωποι με ένα μωρό 6 μηνών και συζητήσαμε για την ζωή εδώ πάνω! Ο άντρας είχε άλλη αντίληψη της ζωής και τα έλεγε ωραία, με έβαλε για λίγο σε σκέψεις , μακριά από όλους μια ώρα μακριά από το τελευταίο χωριό της Κατερίνης και μένουν ένα ζευγάρι με τα απολύτως βασικά!  Η ασχολία του είναι να φιλοξενεί άτομα που ετοιμάζονται για πεζοπορία ή για ορειβασία στο  βουνό! και να φτιάχνει καφέδες! Μετά όμως σκέφτηκα! Εσείς είσαστε ενήλικες και κάνετε ότι θέλετε αλλά το μικρο το μωρό τι φταίει, και έχει σκοπό να καθίσει σίγουρα 7 χρόνια! αμάν λέγω άσε με! τι ζωή και αυτή! φεύγοντας για πλάκα αλλά κατά βάθος το εννοούσα κιολας λέω στον σύζυγο. {να μην ξεχάσουμε να δούμε YFSF} και γυρνάει και μου λέει και αυτουνού εκεί πάνω αυτό το ίδιο πράγμα τον απασχολεί! ΓΈΛΙΑ

Φεύγοντας από κει αφού άλλο πιο πάνω  δεν μπορούσαμε να πάμε  κατηφορίσαμε και στα 700 m υψόμετρο σταματήσαμε στους καταρράκτεςπου έχει μέσα ο Όλυμπος και ήταν πανέμορφα! Το γνωρίζατε ότι είχε καταρράκτες ο Όλυμπος;  Εγώ παντως όχι.Φεύγοντας και έχοντας παει 3 το μεσημέρι  πήγαμε σε ένα γραφικό χωριό στον  Άγιο Παντελεήμονας κάτι δρόμους κάτι στενά και η θερμοκρασία ακόμα πιο κάτω 17 βαθμοί!  και μπαίνοντας στην πόλη κατευθείαν έφθανε τους 30!καθίσαμε  και φάγαμε Μετά πήγαμε στο ξενοδοχείο κουρασμένοι ψόφιοι και ρίξαμε έναν ύπνο κάτσε καλά! Το μικρο κοιμόταν 3 ώρες τόσο περπάτημα έκανε! 

Την επόμενη, Δευτέρα είπαμε να τα μαζέψουμε και να πάμε στη Βέροια ! Στο δρόμο ομως ο Γιάννης μας τα χάλασε κ έκανε εμετό το παιδί! η χαζή εγώ του έδωσα γάλα και μετα χυμό και το παιδί ζαλίστηκε με αποτέλεσμα να κάνει τόσο εμετό που γέμισε όλο το αυτοκίνητο φυσικά τα έκανε πάνω μου, πάνω του και μέσα στις τσάντες που είχα στα πόδια μας! Μιλάμε τώρα που το γράφω μου έρχεται μια μυρωδιά παράξενη!  χαχχαχαχχαχ  πλάκα κάνω. 

Τελικά πήγαμε στη Βέροια αλλά δεν ήμασταν για πολλές βόλτες και ούτε για να καθίσουμε πουθενά και έτσι αναχωρήσαμε το μεσημερακι για το σπιτάκι μας ! Πέρασα υπέροχα, ξεκουράστηκα ξεφύγαμε από  τα καθημερινά και τσουπ τηλέφωνο από το κατάστημα που έκανα αίτηση με πήραν για να μου πουν οτι την Τρίτη περνάω συνέντευξη! Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε! Με πήραν στη δουλεία απλώς τώρα μένουν οι υπογραφές και θα ξεκινήσω τέλος του μήνα : Μόλις ξεκινήσω επίσημα θα σας πω και που δουλεύω και θα σας δειξω και φωτογραφία απο το κατάστημα!  αυτά τα νέα μου !

  φιλιά πολλά 

Γιώτα 

2 σχόλια:

Ευχαριστώ για την επίσκεψη !

Πρόσφατες αναρτήσεις